20160709, Tobisvik, Simrishamn, segelbåt på grund


Händelsen:En båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn.

2 Helikoptrar, 3 båtar och ett av kustbevakningens spaningsplan genomför sökinsats efter eventuella människor i vattnet.

– Motorn var i gång när båten gick på grund vid badstranden ,så något har ju uppenbarligen hänt, säger Anders Kindberg räddningsledare i Simrishamn.

Enligt Sjöfartsverket tyder omständigheterna på att en olycka kan ha inträffat till havs, vilket innebär att en sjöräddningsinsats inleds för att söka mer information om vad som kan ha hänt.

Daniel Lindblad presskontakt på Sjöfartsverket har man gjort en del ytterligare upptäckter på båten som tyder på att människor har befunnit sig där.

– Vi har gjort en del fynd som tyder på att det varit människor ombord. Men det är redan något vi utgår i från med tanke på att båten hade satta segel och motorn i gång, säger han och fortsätter:

– Det här är inte en båt som har slitit sig.

Se film här: Youtube.

Expressen TV:

Läs mer på:

Kvällsposten.

Aftonbladet.

Svt/Skåne.

Ystadsallehanda.

Kristianstadsbladet.

En båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personerEn båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personer

 

En båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personerEn båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personer

 

En båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personerEn båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personer

 

En båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personerEn båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personer

 

En båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personerEn båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personer

 

En båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personerEn båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personer

 

En båt med påslagen motor och satta segel har drivit i land utanför Simrishamn. 2 Helikoptrar,3 båtar och ett kustbevakningens spaningsplan genomför just nu en sökinsats efter eventuella människor i vattnet pågår. – Motorn var i gång så något har ju uppenbarligen hänt, 2 helikoptrar och ett sjöflygplan plus 3 st båtar letar efter försvunna personer

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail